štvrtok 9. novembra 2017

Donuty z brioškového cesta

Donuty

                  z brioškového cesta

Suroviny:   50 ml mlieka

                       110 ml vody  

                       2  vajcia

                       500g polohrubej múky 
                       20 g droždia
                       60 g kryštálového cukru
                       10 g soli
                       160 g masla
                       500 ml slnečnicového oleja
                   

Dozdobenie:  100 g bielej čokolády

                      100 g mliečnej/horkej čokolády
                      ozdobná posýpka


      Postup:

  1. Do vlažného mlieka pridajte rozdrvené droždie.Do mixéra pridaj mlieko s droždím, vajíčka, vodu a múku.Miešajte asi 2 minúty.
  2. Postupne prisypávaj cukor a soľ.Pridajte aj studené maslo a miešajte, kým sa cesto nespojí a nebude úplne hladké a pružné.
  3. Takto vymiesené cesto prikryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste aspoň 1 hodinu.
  4. Vykysnuté cesto rozvaľkajte a vykrajujte z neho kruhy a do nich malé dierky. Vykrojené cesto nechajte ešte asi 30 minút podkysnúť.
  5. Rozpáľte oheň a vyprážajte v ňom donuty z oboch strán dozlatista. Ukladajte ich na papierovú utierku ,aby si ich zbavili prebytočného oleja.
  6. Kým donuty chladnú ,nechaj roztopiť obe čokolády vo vodnom kúpeli.Vychladnuté donuty do nich zvrchu namáčaj.Skôr ako poleva stuhne, posyp ich ozdobnou posýpkou.  







 Dobrú chuť! ☺

                  
                

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára