Donuty
z brioškového cesta
Suroviny: 50 ml mlieka
110 ml vody
2 vajcia
500g polohrubej múky
20 g droždia
60 g kryštálového cukru
10 g soli
160 g masla
500 ml slnečnicového oleja
Dozdobenie: 100 g bielej čokolády
100 g mliečnej/horkej čokolády
ozdobná posýpka
Postup:
- Do vlažného mlieka pridajte rozdrvené droždie.Do mixéra pridaj mlieko s droždím, vajíčka, vodu a múku.Miešajte asi 2 minúty.
- Postupne prisypávaj cukor a soľ.Pridajte aj studené maslo a miešajte, kým sa cesto nespojí a nebude úplne hladké a pružné.
- Takto vymiesené cesto prikryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste aspoň 1 hodinu.
- Vykysnuté cesto rozvaľkajte a vykrajujte z neho kruhy a do nich malé dierky. Vykrojené cesto nechajte ešte asi 30 minút podkysnúť.
- Rozpáľte oheň a vyprážajte v ňom donuty z oboch strán dozlatista. Ukladajte ich na papierovú utierku ,aby si ich zbavili prebytočného oleja.
- Kým donuty chladnú ,nechaj roztopiť obe čokolády vo vodnom kúpeli.Vychladnuté donuty do nich zvrchu namáčaj.Skôr ako poleva stuhne, posyp ich ozdobnou posýpkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára